Шефът на канцеларията на Белия дом с обвинения към медиите
Шефът на канцеларията на Белия дом с обвинения към медиите / netinfo

Началникът на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс обвини новинарските медии, че се опитват да лишат от легитимност президента Доналд Тръмп и се закани да се бори "с нокти и зъби" с такива публикации, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп се връща към ежедневната работа след ден на критики по адрес на медиите

"Още от първия ден медиите говорят за делегитимизиране на изборите", каза той в интервю за "Фокс нюз сънди". Той обвини медиите, че нападат новия президент, но подчерта, че новата администрация "няма да седи и да търпи това".

Шефът на канцеларията на Белия дом с обвинения към медиите
netinfo

Вчера Тръмп използва пребиваването си в сградата на ЦРУ, за да атакува медиите заради съобщенията им за броя на присъствалите на церемонията по встъпването му длъжност в петък. А Шон Спайсър при първата си поява пред репортери като президентски говорител заяви, че медиите се опитвали да омаловажат ентусиазма на привържениците на Тръмп по време на церемонията във Вашингтон.

Тръмп коментира в Туитър масовите протести срещу него

Спайсър добави, че е имало случаи на подадена невярна информация, в частност за броя на присъстващите и заяви, че "нечестността на пресата затруднява сплотяването на страната".

Шефът на канцеларията на Белия дом с обвинения към медиите
netinfo

Над 30 млн. души проследили пред екраните встъпването в длъжност на Тръмп

Източник: БТА