Трима кадети от „Черно море Тича“ в националния до 16 години
Трима кадети от „Черно море Тича“ в националния до 16 години / Добри Атанасов
Трима кадети от „Черно море Тича“ в националния до 16 години
92196
Трима кадети от „Черно море Тича“ в националния до 16 години
  • Трима кадети от „Черно море Тича“ в националния до 16 години

Трима състезатели на „Черно море Тича“ (кадети) са включени в националния отбор на България до 16 години. Те са  Михаил Молдов, Александър Стойков и Мартин Йорданов, съобщи един от треньорите на кадетите на клуба Кирил Петров. Въпросните играчи заминават на лагер в Правец в началото на следващата седмица, а след това ще вземат участие в турнир Турция. Във Варна те ще се завърнат на 5-и февруари.

Отборът на  „Черно море Тича“ (кадети) ще се изправи утре в първия си официален мач за 2017-а година срещу тима на „Стар баскет“ в  8-ия кръг от регион Североизток. Двубоят е в 11:00 часа в залата на Икономическия университет. Припомняме, че двата мача от 4-ия и 5-ия кръг  с „Академик“ Вн и „Доростол“ Сс, които трябваше да се изиграят  през декември, бяха отложени. Така варненци утре ще изиграят първия си официален мач за 2017-а година.

„Последният мач, който изиграхме бе срещу „Стар баскет“ в края на месец ноември. Сега след повече от месец и половина се случи така, че отново ще играем със „Стар баскет“ в първия си двубой за 2017-а. Следващата неделя може би отново ще ни бъде отложен мачът с „Академик“. Причината е, че имаме три момчета включени в националния отбор, които заминават на турнир в Турция“, коментира един от треньорите на кадетите Кирил Петров.

Поради отсъствието на тези играчи, има вариант да бъде отложен и мачът с „Доростол“.

„В понеделник направихме една контрола с Медицинския университет, за да не губят момчетата ни игрови ритъм. Срещнахме големи мъже. Едно е да играеш срещу връстници, друго срещу по-големи. Но проверката бе полезна за децата. Целта бе да черпят опит от по-големите батковци. Повечето играчи на съперника са бивши баскетболисти“, коментира Петров.

„Утре срещу „Стар баскет“ се надявам да играем добър, правилен баскетбол. Искам момчетата да изпълнят задачите, които ще им бъдат поставени“, добави още треньорът.

 

Той добави, че иска възпитаниците му да се развиват постоянно и да бъде изграден добър колектив, който да играе приятен за окото баскетбол. „В спортно-технически аспект всеки иска да е №1. Това е и  нашата цел. Разбира се, че се целим във финала. С много труд се надявам да го постигнем“, каза още Петров. Запитан кои според него са най-сериозните съперници на варненци по пътя към финалите, той отвърна: „Това са софийските отбори, „Лукойл“, „ЦСКА“. Знае се, че софийските отбори имат в пъти повече мачове, с което трупат и повече игрови опит. Ние нямаме тук тази възможност. Там те могат да играят през 2 дни контроли“.