Протест в кв. Ценеви: „Ние искаме само вода. Толкова много ли искаме?
Протест в кв. Ценеви: „Ние искаме само вода. Толкова много ли искаме? / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Предупредителен протест, заради липса на вода в кв. Ценеви в Дупница. Проблем продължаващ вече няколко години, накара живеещите в кв. Ценеви в Дупница да излязат на протест, засега само в квартала. Следващата им стъпка ще бъде към ВиК- Дупница.
„Ако управителят на дружеството не може да се справя с проблема, да бъде сменен" категорични са хората. „Ние искаме само вода. Толкова много ли искаме?", коментираха събралите се граждани. Те заявиха, че плащат редовно сметките си за вода и очакват редовно да имат такава.
„Или ще е слаба, или няма да я има, а от месец въобще я няма", допълниха дупничани. Подавали са сигнали, писали са жалби, в годините назад са входирали и подписки във ВиК и в община Дупница. Резултат няма.

Протест в кв Ценеви Ние искаме само вода Толкова много ли искаме
netinfo

Протестиращите обясниха, че заради липсата на вода водопроводите са замръзнали, перални и бойлери вече са извън употреба. Хората се притесняват, че може да плъзне и зараза, заради липсата на вода.
Вода имало, след като напишат жалби до по-висша инстанция, но за не повече от месец. „Това нормално ли е в 21 век, в никоя друга държава не е така", каза дупничанка, живееща в чужбина, но прекарваща зимите в Дупница.
„Перем и се мием в легени, къпем се по роднини, за вода топим сняг или пълним от „топлата вода", това нормално ли е?", питат хората от кв. "Ценеви".
Този протест беше мирен и предупредителен, но следващият няма да бъде такъв, категорични са дупничани.
За осигуряване на реда, на място имаше засилено полицейско присъствие.

Протест в кв Ценеви Ние искаме само вода Толкова много ли искаме
netinfo