Русе

Д. Райнов: Приключването на първия учебен срок ще бъде сложно

12 януари 2017 11:03 | Автор: Ахмед Алиев

Д. Райнов: Приключването на първия учебен срок ще бъде сложно

„Организацията по приключване на първия учебен срок е вече доста сложна, защото прекъсването на учебния процес се сля и с Коледната ваканция. И преди е имало ваканции заради грип, но те все са били през февруари, т.е. след края на първия учебен срок. Сега всички класни изпитвания и контролни се изместват в следващи седмици, което е едно изключително натоварване за учениците. Надявам се да няма повече прекъсвания  до края на януари за да може да се приключи успешно първия учебен срок“. Това заяви в интервю за Дарик началникът на Регионалното управление на образованието към МОН Димитър Райнов. Датите на олимпиадите също бяха променени, те ще се проведат от 21-ви до 29-ти януари и датите не могат да бъдат сменяни повече.

„Ако има удължаване на грипната ваканция след 16-ти януари ние като Регионално управление не можем да кажем как ще се излезе от тази ситуация и оформянето на успеха на учениците“, заяви Райнов.

Тази ситуация налага преструктуриране на учебния материал, което означава повече уроци да се предадат за по-кратко време. Ще се използва и резервът от учебно време, който е обаче само 5 дни, а прекъсването е повече.

Според Димитър Райнов няма вероятност да бъде съкратена междусрочната ваканция на учениците. Ако е обявена грипна ваканция в цялата страна то тогава следва Министерството на образованието да вземе решение за промяна на учебния график в национален мащаб.  „Поне аз си мисля, че ако само няколко общини са обявили ваканция, това няма как да се случи а ще се върви към сбиване на учебния материал“ смята Райнов.

Ръководствата на училищата сами ще решават как да променят учебния материал за да се навакса. „Това не означава, че ще има разлика в учебните заведения. Всичко се съгласува с Регионалното управление на образованието“, категоричен бе Димитър Райнов

Това че няма учебен процес не води до някакви икономии. Денонощно училищата се отопляват, защото това гарантира и функционирането на отоплителната система, добави Райнов.

Чуйте звуковия файлКоментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#6

тинейджър - 13.01.2017 г. 15:46:22

номир 5 . от тебе обачи става пидал!

#5

СП - 13.01.2017 г. 08:21:05

Номер 4 .... нищо не става от тебе.... хахахахаа

#4

тинейджър - 12.01.2017 г. 14:19:17

...а ти „СП" си истински пидал!

#3

тинейджър - 12.01.2017 г. 14:17:43

КОПЕНХАГЕН ТИ СИ ПИДАЛ ПИДАЛ СИ КОПЕНХАГЕН ЩОТУ СИ ПИДАЛ И СИ ПИДАЛ ОЩЕ СИ ПИДАЛ ПИДАЛ ПИДАЛ...КОПЕНХАГЕНЕ

#2

ЕБАЛ СЪМ ВИ ГНУСНАТА УМРЯЛА РОБСКА ЛУДА ДЪР-д-ЖАВКА - 12.01.2017 г. 13:06:59

КАКЪВ Е ТОЯ МУСТАКАТ ГРОЗЕН МАНГАЛ НА КАРТИНКАТА?! ААА,НАЧАЛНИК...ХАХА,НОРМАЛНО ЗА БУЛГАРИСТАН! ААА,ЧЕ И НА ОБРАЗОВАНИЕТО? ДВАЖ ПЪТИ ПО-НОРМАЛНО ЗА БУЛГАРИСТАН!!
ЩЕ ПРИКЛЮЧИТЕ ВСИЧКИ СРОКОВЕ С МЛАДИТЕ ДЕБИЛИ,КОИТО ФАБРИКУВАТЕ НА КОНВЕЙР,ПРОБЛЕМЪТ Е НУЛЕВ!
ПО ЕДНА ЛОПАТА ДА РИНАТ СНЯГ ПОНЕ 8 ЧАСА/ДЕН ИМ ТРЯБВА,ЩОТО ПРЕЗ ЛЯТО И ПРОЛЕТ БЕСУВАТ И СЕРАТ ИЗ ГРАДА 24 ЧАСА/ДЕН!!!
АМА НЯМА,НЯМА ЛИ УЧЕНЕ НА ТРУД,НЯМА ЛИ ПРАКТИКУВАНЕ НА ТРУД- ЕВАЛ СЪМ ВИ ОБРАЗОВАНИЕТО,ХИГИЕНАТА,ЧИСТОТАТА И КУЛТУРАТА!БЪЛВАТЕ САМО МЪРЗЕЛИВИ НЕГОДНИ ТВАРИ,ЧИЯТО МЕЧТА Е ДА МЪРЗЕЛУВАТ ВРЪЗ НЯКОЕ СТОЛЧЕ НЯКЪДЕ КАТО ВЗЕМАТ МАНГИЗИ ЗА ТОВА- НА ГЪРБА НА РЕАЛНО ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ И РАБОТЕЩИ!
ДОБРЕ ГИ БЪЛВАТЕ,ТАКАВА Е ЗАДАЧАТА,МАФИЯТА ГОРЕ ТАКИВА ИСКА И ВИ Е ДАЛА ПОРЪЧЕНИЕ,А ТАКИВА КАТО ТОЯ МАНГАЛ НА СНИМКАТА ИЗПЪЛНЯВАТ,ЧЕ И ЛАПАТ НАГРАДКА!!!

#1

СП - 12.01.2017 г. 11:22:30

Само ги изнежвате тия деца, бе ... пуу... Грип имало.. че те само вътре стоят или по заведения, как няма да има грип ? Как да се калят ? По една лопата и да ринат сняг 2-3 часа, да видим ще има ли грип ....

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

- Ало, полицията ли е? - Да, кажете! - Искам да съобщя за изчезнал човек! - Откога го няма? - Вече три поста не ми… Виж още