• Размер на шрифта:

Шест морски плажа се сдобиха с концесионери - плащаме между 72 ст. и 16 лв. за сянка

11 януари 2017 14:33 / обновена на 11 януари 2017 | Автор: Елена Бейкова | Редактор: Виктория Ташкова

Шест морски плажа се сдобиха с концесионери - плащаме между 72 ст. и 16 лв. за сянка
© DarikNews.bg, архив  

Между 72 стотинки и 16 лева ще плащат туристите за чадър и шезлонг през следващото лято, ако изберат един от шестте плажа около Царево, Несебър и Созопол, за които днес правителството определи концесионери. Цените ще бъдат валидни за целия срок на концесията, който е 20 години. Ако това бъде нарушено, договорът ще бъде прекратяван.

Най-ниската цена за използване на чадър и шезлонг ще предлага концесионерът на плажа "Къмпинг Нестинарка" в Царево - по 36 стотинки за чадър и за шезлонг.

Фирмата се е ангажирала да инвестира над половин милион лева в подобряване на туристическия продукт на плажа. Малко по-скъпо ще се плаща за същата услуга на плажа "Обзор-юг" - по 3 лева за всеки от аксесоарите. Концесионерът се задължава да инвестира по над 10 хиляди лева за всяка година от срока на договора.

Плажът "Къмпинг Оазис" в община Царево ще предлага цена от 6 лева за чадър и шезлонг, а за туристите на "Дюни-юг" в Созопол цената ще бъде с левче отгоре. Там фирмата е заложила проект за подобряване на пешеходния достъп до плажа.

Най-скъпият наем за чадър и шезлонг ще бъде на плажовете "Св. Влас-изток" и "Нов плаж Св. Влас" в Несебър - 8 лева. Тези цени не могат да бъдат повишени през следващите 20 години, какъвто е срокът на концесията.

Предстои определянето на концесионери за още два плажа - "Бургас-север" и "Поморие-централен". Тъй като процедурите се обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията, решенията за тях ще бъдат взети след даването на становище.Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

- Ало, полицията ли е? - Да, кажете! - Искам да съобщя за изчезнал човек! - Откога го няма? - Вече три поста не ми… Виж още