Отвориха пътищата Добрич-Генерал Тошево и Каварна-Балчик-Варна
Отвориха пътищата Добрич-Генерал Тошево и Каварна-Балчик-Варна / Дарик Добрич

Отворен е за движение на леки коли до 3.5 т републикански път II 29 Добрич - Ген. Тошево. Частта от Генерал Тошево до ГКПП Кардам предстои да бъде отворена следобед. Остава тежко положението по останалата пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево. Аварийните екипи на Енерго Про и ВиК продължават да работят по повредите с електрозахранването и водоподаването в общината.

Отворен за движение вече е и пътят Каварна-Балчик-Варна за автомобили до 12 т. Останалите трасета в Добричко остават затворени. Информацията е към 14.00 ч. от Областния съвет за сигурност.

Отстранени са авариите в населените места в община Добричка, информират от "Енерго-Про". Екипи на фирмата продължават да работят за възстановяване на електрозахранването на населени места на територията на община Генерал Тошево, където към 14.00 часа все още без ток са селата Малина, Методиево, Змеево, Снягово, Огражден, Горняк, Вичево, Спасово, Александър Стамбoлийски, Сърнино, Средина, Сираково, Вичево, Бежаново - общо 16 на брой.
От ВиК съобщават, че няма вода в 13 села - едно в община Шабла, 8 - в община Генерал Тошево и 4 в община Добричка. Възстановено е водоподаването на територията на Добрич.

В Силистренско е възстановено движението по направление Русе за всички автомобили, тежкотоварните над 12 т да се движат задължително с вериги. Проходими са и Силистра-Шумен, Силистра-Средище, Силистра-Алфатар-Алеково, Силистра-Дулово - за автомобили до 3.5 т.