Разчистват се улиците и пътищата в община Шумен, движението е затруднено
Разчистват се улиците и пътищата в община Шумен, движението е затруднено / dariknews.bg

Цялата налична техника на почистващите фирми на „Екомакс", РТК и „Е-Плант" е изкарана и продължава почистването на основните улици и булеварди в Шумен, съобщават от пресцентъра на Общината.

Градският транспорт се движи нормално, по график. Разчистени са подходите към детските градини и яслите.

Все още има проблеми с обработката на малките улици в града, но от фирмите обещават в ранния следобед и те да бъдат проходими. Заради счупен капак на шахта за мръсен канал в момента се регулира движението на автомобилите по ул. „Алеко Константинов" от общински служители, докато работници на ВиК подменят счупения капак.

Всички машини на фирма „Барс" АД работят по общинската пътна мрежа, но движението е затруднено поради обилния снеговалеж. Силният вятър е образувал преспи и навявания, които и в момента се разчистват. Нормалното движение на автомобилите по общинските пътища ще бъде възстановено, след като почистващата техника се изтегли от общинската пътна мрежа, за което гражданите ще бъдат своевременно уведомени.

От Общинския щаб по бедствия и аварии призовават гражданите да не пътуват извън населените места, ако не е наложително.

От Общината благодарят на всички граждани и фирми, които рано тази сутрин излязоха и почистиха тротоарите пред сградите си.