Стоян Георгиев: Представянето на Блу Меджик в атлантическата регата бе достойно
Стоян Георгиев: Представянето на Блу Меджик в атлантическата регата бе достойно / netinfo
Стоян Георгиев: Представянето на "Блу Меджик" в атлантическата регата е достойно
91959
Стоян Георгиев: Представянето на "Блу Меджик" в атлантическата регата е достойно
  • Стоян Георгиев: Представянето на "Блу Меджик" в атлантическата регата е достойно

Балчишката яхта „Блу меджик” с екипаж - шкипер Никола Попов, Стоян Георгиев, Станислав Петков и Николай Николов, се представи много достойно в трансатлантическата регата „Atlantic Rally for Cruisers”. Това е най-масовата ветроходна проява на такава дистанция, в която плавателните съдове прекосяват Атлантическия океан по пътя на Христофор Колумб.

Балчишки екипаж ще прекоси Атлантика на борда на яхтата "Блу Меджик"

Яхтата „Блу меджик” започна пътуването си през океана на 20 ноември, като стартира от Лас Палмас, Канарските острови. На 10 декември балчишкият екипаж финишира в Родни бей, о.Санта Лусия, Карибите. 12-метровата „Блу междик” бе един от най-малките плавателни съдове в състезанието. В своя състезателен клас С, в който участваха 13 лодки, балчишката яхта се класира на 4 място. Общо участниците в двете дивизии – състезателна и туристическа, бяха над 300.

„Блу меджик” плава под френски флаг, защото е регистрирана в Ница, но тя представи в регатата България и Морски клуб Балчик.

Балчишката яхта „Блу Меджик” прекоси успешно Атлантика

Само преди дни от Карибите се завърна един от членовете на екипажа – Стоян Георгиев. „Конкуренцията беше голяма. Болшинството от лодките в нашата дивизия бяха повечето британски и членове на Кралския океански състезателен клуб. С много малко не успяхме да влезем в тройката”, сподели той пред Дарик.

Какви проблеми е имал екипажът с поддръжката на лодката, какво ги е сполетяло в океана, за безветрието, летящите риби и групата китове, които срещнали, и още – чуйте в интервюто в със Стоян Георгиев прикачения файл.

Стоян Георгиев Представянето на Блу Меджик в атлантическата регата бе достойно
netinfo