Тренировка по детска полицейска лична защита
Тренировка по детска полицейска лична защита / ОДМВР – Габрово

Поредна тренировка по детска полицейска лична защита проведоха доброволците от Детско полицейско управление – Габрово, информираха от Областната дирекция на МВР. За пореден път физкултурният салон на НУ „Васил Левски“ – Габрово се превърна в зала за тренировки по детска полицейска лична защита.

В занятията участват над 20 третокласници, членуващи в Детско полицейско управление-Габрово. Под вещото ръководство на полицейски инспектор Даниел Ямалиев, инструктор по полицейска лична защита, децата си припомниха научените до момента основни технически елементи, върху които постепенно ще изграждат последващите ги защитни и атакуващи действия.

Тренировка по детска полицейска лична защита
netinfo

В хода на тренировката малките доброволци се запознаха с водещи ударни техники с крака и ръце, които се използват за разрешаване на ситуации на изявена агресия.

В модул „Детска полицейска лична защита“ са предвидени практически занятия по теми, свързани с основните техники за защита, на падане и на събаряне, както и на контрол на дестинацията и над противника без възможност той да им противодейства.