Ден на отворените врати в Българо-германския център за професионално обучение
Ден на отворените врати в Българо-германския център за професионално обучение / dariknews.archive

С Ден на отворените врати, Българо-германският център за професионално обучение в Плевен се включи в инициативата на Европейската комисия - „Седмица на професионалните умения" - VET WEEK. Центърът беше посетен от ученици от СУ „Христо Смирненски" и Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров". Голям интерес сред посетителите предизвикаха работилниците по строителство, дървообработване, готварство, ВиК инсталации, информационни технологии, електрически инсталации.

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с провежданите в центъра професионални обучения, да почерпят опит и знания от преподавателите и курсистите, както и да изпробват своите умения в различни професионални направления. Учениците с интерес и желание разгледаха отлично оборудваната база на Центъра, докоснаха се до различни инструменти и материали, използвани в строителството, електрическите инсталации, ВиК мрежите.

В работилница „Да приготвим коледни изненади" декорираха коледни сладки, които по-късно опитаха с удоволствие. В работилниците по информационни технологии видяха как се прави интерактивна фотогалерия, разгледаха оборудването в компютърната лаборатория, а курсисти от провежданите в момента учебни занятия им разказаха интересни факти за обученията и какви умения могат да придобият в различните специалности.

На събитието присъстваха и представители от Центъра за кариерно ориентиране в града, които запознаха учениците със своята дейност и ги информираха как могат да им бъдат полезни в избора на професия.