Приключи изграждането на новата търговска сграда в Централния общински пазар
Приключи изграждането на новата търговска сграда в Централния общински пазар / netinfo

Приключи и последният етап по изграждането на северната и централната част на търговската сграда в Централен Общински пазар, която се намира на мястото на старите складове. Това бе заложено в програмата за дейността и развитието на „Общински пазари“ ЕООД за 2016 г. с Решение на Общински съвет през април 2016 г. за започване на строителството на финалния етап от изграждането на покрития базар за промишлени стоки.

Още през 2014 г. бяха предприети действия по разработване на проект за реконструиране на нова търговска сграда за покрит базар на промишлени стоки. До този момент, условията не са били подходящи за добра търговия,  за съхранение на стоките, а площите не са били оползотворявани добре. Първият етап от изграждането на модерната едноетажна постройка, предназначена за пазарна търговия и всички готови обекти се извърши през 2015 г., припомни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.

Приключи изграждането на новата търговска сграда в Централния общински пазар
netinfo

Вече е премахната  остарялата постройка и е завършена новата търговска сграда, която включва две едноетажни търговски крила на обща площ 900 м2, съединени с централен корпус, покриващ обособена вътрешна пешеходна зона в средата с широчина 3,5 метра. Изградени са 40 нови магазина с модерен вид, нова инфраструктура и инсталации, дограма на цялата фасада, снегозадържащи съоръжения на покрива, топлоизолирани външни стени, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част, както и ролетна щора на фасадата към алеята. Всички дървета на територията са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на навесите.

„Общински пазари“ инвестира общо 440 000 лева собствени средства за изграждане на новата сграда.  Наемните цени не са високи, което гарантира ниски цени и на стоките, обект на продажба в обектите. Целта ни е да осигурим условия за по-добър и лесен избор на стоки и по-приятно и удобно пазаруване. Всяка година изграждаме нещо ново по пазарите в града ни, ще продължим да предоставяме постоянно все повече качество на нашите наематели и клиенти“, коментира още Кунчо Кунчев.

Приключи изграждането на новата търговска сграда в Централния общински пазар
netinfo