Преглед на печата -  вестник Ломпрес
Преглед на печата - вестник Ломпрес / netinfo
“Трошат патрулка при масов бой” , за това съобщава вестник “Лом прес от първата си страница. Битов скандал в кв. “Стадиона” прераснал в масов бой, а в мелето пострадала и астрата на дежурния автопатрул, докато полицаите се опитвали да въдворят ред. Инцидентът станал на 9 юли – след почерпка в махалата припламнали искри заради жена между две ромски фамилии. По време на ръкопашната схватка някои хварлил бирена бутилка, която счупила стъклото на полицейския автомобил. Скандалът предизвикали 47-годишния Георги М., синът му Николай Г. /19 г./ , 65 годишнияКирчоД. И синовете му Сашо Кл/ 43 г./ и Димо К./41г/. След като били докарани в полицията им е съставен акт по Указа за борба с дребно хулиганство, а съдът им наложил наказание – задържане в поделенията на МВР за срок от 7 денонощия.

Още подробности по темата за сваленият пиян шофьор на автобус на софийската Фирма Груп” четем на 3 стр. на вестника. Той изпълнявал курс Лом-София, сутринта на 12 юли. 2.09 са промилите в кръвта на шофьора Митко Миронов, на 39 години, когото недоволните пътници свалили малко след Моминброд и извикали полиция. По случая е започнало разследване, а наказанието за нарушителя ще бъде определено от съда, съобщават от полицията на стр. на Ломпрес.

Служителите на МВР проверяват кой е подписал от фирмата пътния лист на пияния шофьор, тъй като по закон диспечерът носи отговорност. Колегите от вестника припомнят, че в края на м.май патрул на РПУ-Монтана е хванал 25-годишен шофьор с инициали В.К. да кара без книжка автобус по линията Монтана-Лом. Оказало се, че книжката му била отнета преди месец, защото карал пиян автобуса.

За изложбата от карикатури на Тодор Деков в галерия “Поломие” има материал на последна страница на вестника – 50 карикатури и шаржове представят сатиричното кредо на Деков, който изобразява героите на новото време – от зората на демокрацията до наши дни. “В страната ни всеки прави каквото си иска, никой не върши каквото трябва, но всички участват. Ние не знаем какво искаме, но го искаме от сърце”, това е казано в специален Парламентарен призив на Деков. Наскоро карикатуристът, роден в Залатия побучи награда от национален хумористичен конкурс в Троян. Там Деков е обрал овациите и с карикатура, изобразяваща знакът на еврото с две бутилки троянска сливова.