Бизнесът ще помогне на градската библиотека в Гоце Делчев
Бизнесът ще помогне на градската библиотека в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова

Всяка година, в навечерието на Коледа, Сдружението на предприемачите в Гоце Делчев дарява средства, с които се подпомагат различни нуждаещи се групи или се финансират общественополезни дейности.

След обсъждане на различни идеи и предложения, тази година средствата от инициативата ще бъдат дарени на библиотеката към читалище „Просвета-1865" в град Гоце Делчев. Тя е целогодишно посещавана от много деца, ученици, възрастни хора, провеждат се различни културни мероприятия, открити уроци, семинари, изнасят се презентации.

Културният институт получава държавни средства за издръжка, но те са крайно недостатъчни, за да се осигури нужното оборудване. Сред най-необходимите за закупуване устройства са климатик за заемната за възрастни, която все още се отоплява на печка на дърва и проектор за провеждане на мероприятия за голяма група хора. С помощта на средства, осигурени от своите членове, Сдружението на предприемачите ще закупи тези уреди и ще ги предостави на библиотеката като дарение.

До сега Сдружението е провеждало различни дарителски кампании, сред които са обществено полезни дейности като закупуване и монтиране на коледна светеща украса на булевард "Гоце Делчев", проектиране и изграждане на чешма в градинката пред църквата „Св. Св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев, подпомагане закупуването на специализиран микробус за Дневен център "Надежда". С помощта на дарители многократно са осигурявани средства и на уязвими и крайно нуждаещи се групи от хора, чието съществуване често зависи от милосърдието на останалите.