Тръмп уволни човек от екипа си заради лъжи за съперничката му Клинтън
Тръмп уволни човек от екипа си заради лъжи за съперничката му Клинтън / Guliver/Getty Images

Доналд Тръмп уволни от преходния си екип сина на генерал Майкъл Флин заради разпространение на лъжлива информация за съперничката му от президентските избори Хилари Клинтън.

Всичко започна от инцидент в пицария в столицата Вашингтон, където бе арестуван мъж с автомат в ръце, пише вестник „Ню Йорк таймс", на който се позовава РИА-Новости. По данни на властите задържаният искал да „разследва" разпространяваните в интернет слухове, че Хилари Клинтън била оглавявала престъпна организация за сексуална експлоатация на деца, чиято централа била самата пицария.

Оказва се, че лъжливата информация за извършено криминално деяние от Клинтън била препредавана от двамата Флин - както от сина, така и от бащата, когото Тръмп планира да назначи за съветник по националната сигурност. Освен това те публикували съобщения, граничещи с исламофобията.

Тръмп номинира неврохирург за министър на жилищното строителство

Няколко часа след инцидента в пицарията Флин-младши пуснал на страницата си в Туитър съобщение, че засега няма да опровергава т.нар. „дело за пицата" и то си остава новина.
След това представител на избрания президент оповести, че синът на генерала вече не е част от преходния му екип.

Наскоро над 50 неправителствени и религиозни организации в САЩ публикуваха съвместно заявление, в което призовават Доналд Тръмп да се откаже от назначаването на Майкъл Флин за президентски съветник, защото седмица преди изборите на 8 ноември той препредал в Туитър лъжлива информация за съпричастността на Клинтън към сексуалната експлоатация на деца.

Източник: БГНЕС