Базар продава благотворително в подкрепа на болни деца
Базар продава благотворително в подкрепа на болни деца / снимки: Административен съд - Варна

Благотворителен базар с експонати ръчна изработка организира Административният съд във Варна, в партньорство с Център за обществена подкрепа.

Базарът ще бъде отворен от днес до 20 декември на първия етаж в сградата на съда.

Базар продава благотворително в подкрепа на болни деца
netinfo

Ще се продават коледни сувенири, играчки и картички, изработени от деца и възрастни от комплекса за социални услуги. Средствата от продадените експонати ще бъдат дарени на две онкологично болни деца от Варна.

Александра Кръстянина, която е на година и половина, е с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче" - пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало.

Базар продава благотворително в подкрепа на болни деца
netinfo

 

В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. Лечението може да бъде направено в САЩ, но разходите за самолетни билети и 3-месечен престой възлиза на 250 000 щатски долара. В дарителската сметка на Алекс към момента има 50 000 лв.

4-годишният Емил Каров е с диагноза „Сарком на Юинг". Тъй като заболяването е много сериозно и изисква комплексно лечение, близките на детето започват да търсят подходящо лечебно заведение в чужбина. Детето ще премине през 4 курса химиотерапия на обща стойност 72 250 евро през следващите 4 месеца. Допълнително има разходи за престой и път.

Базар продава благотворително в подкрепа на болни деца
netinfo

В момента по дарителската сметка на Емо има 101 952 лв., необходими са още 44 356 лв (39 356 лв. за химиотерапия и 5000 лв. за разходи за престой и път), за да бъдат изпълнени всички курсове химиотерапия.