Мобилна библиотека с руска литература ще гостува в Павликени
Мобилна библиотека с руска литература ще гостува в Павликени / снимка: Пресцентър - Община Павликени

Мобилна библиотека с руска литература ще гостува за един месец в Павликени, стана ясно по време на работна среща на представителя на Россътрудничество за България и ръководител на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов и кмета на Община Павликени Емануил Манолов. Двамата обсъдиха в София  изпълнението на съвместни дейности и проекти, насочени към развитието на руско-българското приятелство и взаимно сътрудничество.

Инж.Манолов информира за каузата на инициативен комитет за създаване и поставяне на паметник на генерал Гурко в град Павликени,  в чест на 140-тата годишнина от края на Освободителната война от 1877-1878.

Павел Журавльов заяви, че към днешна дата, представителството на Россътрудничество в България е започнало проекти като "Мобилна  библиотека на Руски" и "Открита арт сцена в прохода Шипка". По време на срещата, двете страни изразиха готовност за съвместно сътрудничество за установяване на побратимяване между градовете Павликени и Стародуб.

Инж.Манолов и г-н Журавльов се договориха да продължат обсъждането  на допълнителни въпроси на сътрудничество за развитие на двустранните връзки. По покана на руската страна,  любителският театрален колектив към НЧ „Братство-1884“ ще изнесе свой спектакъл в Дома на руската култура в София.