Ден на отворените врати проведоха в полицията в Червен бряг
Ден на отворените врати проведоха в полицията в Червен бряг / odmvr-pleven

На 1 декември в полицията в Червен бряг се проведе Ден на отворените врати. Мероприятието е част от съвместната програма на Общински съвет Червен бряг и РУ Червен бряг в изпълнение на работните карти, които са изведени за работа по проблеми на местната сигурност, част от Обществен договор за партньорство в областта на сигурността и опазването на обществения ред на територията на община Червен бряг.

В началото на инициативата от 9:30 часа бе проведено заседание на Местната комисия по обществен ред и сигурност, в което взеха участие представители на общинска администрация, общински съветници, служители на РУ-Червен бряг и Районен съд Червен бряг.

Членовете на комисията бяха запознати с информация от РУ-Червен бряг, относно оптимизиране на полицейското присъствие в малките населени места и информация от РС-Червен бряг, относно делата, разгледани в РС-Червен бряг по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.за периода 2011-2016 г.

След това от 10:00 до 12:00 часа в сградата на РУ-Червен бряг бяха приети 80 деца от СУ "Д-р Петър Берон", ОУ"Христо Смирненски", ПГМЕТ "Девети май", ученици от 5 до 10 клас.

Децата се запознаха с отговорната професия на полицая. Имаха възможност да посетят помещенията, в които работят служителите, бяха им показани помощни средства, пистолети, снаряжение, включващо щитове, каски, бронежилетки и др. Бяха запознати с работата на криминалистите, оперативната дежурна част, Пътна полиция, група „Криминална полиция", „Полицейско разследване", „Български документи за самоличност". Видяха специалното помещение за полицейска закрила и задържане на непълнолетни лица.