Борисов: Ще оглавим правителство, само ако сме първи на изборите
Борисов: Ще оглавим правителство, само ако сме първи на изборите / БГНЕС, архив

Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в поздравителен адрес по случай 10-годишнината на ГЕРБ. Текстът бе разпространен от пресцентъра на ГЕРБ.

Той е категоричен, че партията ще оглави правителство след изборите, единствено ако народът я нареди на първо място. "При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание", уточнява Борисов и изтъква, че ГЕРБ се вслушват в гласа на гражданите.

"Поемали сме отговорността за управление на държавата два пъти в условията на тежка финансова криза със спрени еврофондове, банкова нестабилност и растящи публични дефицити, предизвикани от тройни коалиции, оглавявани от БСП. И двата пъти успяхме много бързо да стабилизираме икономиката и да балансираме държавния бюджет", посочва той в съобщението си.

Правейки ретроспекция на изминатия път, премиерът в оставка заявява, че има всички основания да каже с гордост, че начинанието е успешно, въпреки многото скептици. Той изброява изборните победи на партията, но подчертава, че успехът не се измерва с тях, а е в постигнатата промяна.

"По волята на народа от последния президентски вот" - отбелязва той - "днес сме изправени пред нови парламентарни избори". И заявява, че направеното от ГЕРБ досега е видимо и ясно, но народът вече очаква друго от партията. Затова и поема ангажимента да бъдат преосмислени приоритетите и предложена ясна управленска програма с точно разписани политики, които да надграждат досегашните и в същото време да доведат до иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България със силно, здраво и образовано гражданско общество.

Борисов призовава съмишлениците на ГЕРБ да запазят спокойствие, " защото истината е на наша страна и винаги излиза наяве".

"Вярваме, че българският народ е мъдър, макар и да е емоционален, и ще направи най-добрия избор за бъдещето на страната ни. Ние ще останем верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснем популизмът и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която постигнахме с толкова много усилия ", изтъква в пожеланието си председателят на партията.