Условни присъди за побойниците на Румен Койчев
Условни присъди за побойниците на Румен Койчев / снимка: Топновини

Районен съд – Пловдив определи и наложи на подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов наказание от по три месеца лишаване от свобода и за тримата, като изтърпяването на същото беше отложено с изпитателен срок от по три години.

На непълнолетните към момента на деянието Виктор Р., Николай П. и Спас Р. Районният съд наложи „обществено порицание“.

Това наказание беше определено, след като Районна прокуратура Пловдив, подсъдимите и техните защитници сключиха споразумение.

На младежите са повдигнати обвинения за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те се признаха за виновни в това, че на 03.01 2015 г., в съучастие като съизвършители, по хулигански подбуди са причинили на пловдивчанина Румен Койчев средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на втори горен десен зъб.

Подсъдимите били привърженици на ФК „Локомотив”. На 03.01. 2015 г. около 18.00 часа те били  в заведение в центъра на Пловдив. По същото време пострадалият Румен Койчев, който симпатизирал на ЦСКА, се намирал в друго заведение до Събота пазара, за да се види със свои приятели, симпатизанти на ФК „Ботев”. Неизвестно лице съобщило на шестимата подсъдими, че има фенове на ФК „Ботев” в заведение до Събота пазара. Те се придвижили с две таксита до мястото. Решили техен познат, разпознаваем сред феновете на двата клуба, да мине като примамка пред заведението и да предизвика феновете на ФК „Ботев” да излязат навън, за да се сбият. Подсъдимите достигнали до централния вход на заведението, видели Румен Койчев и въпреки че той бил с отличителни знаци на ЦСКА, започнали да му нанасят удари с ритници.

Вследствие на побоя пострадалият си глътнал езика и изпаднал в безсъзнание. Случайно преминаващ гражданин видял тялото му на тротоара и заедно със свидетел от заведението успели да му помогнат да си вземе въздух.

Определението, с което Районен съд Пловдив одобри споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.