Разбиха наркооранжерия! Иззеха над 10 кг марихуана
Разбиха наркооранжерия! Иззеха над 10 кг марихуана / Дарик архив

Наркооранжерия е разбита от служители на пазарджишката полиция. Спец. акцията е проведена в пазарджишкото село Синитово. Екипите извършили претърсване на къща, обитавана от 25-годишен пазарджиклия. Така било установено, че в няколко помещения е обособена наркооранжерия за отглеждане и последваща преработка на канабис.

Тя била оборудвана със система за контрол на осветлението, влажността, температурата, електронна везна. Открити са 50 растения, чиято листна маса е с общо тегло 9.5 килограма. В една от стаите са намерени още количества марихуана под формата на 660 грама суха и 1.325 килограма зелена маса и съцветия.

Пред входа на къщата е задържан друг пазарджиклия, също на 25 г., който съхранявал в леката си кола зелена и суха листна маса с общо тегло около 60 грама, както и електронна везна. Стопанинът на оранжерията, както и неговия клиент са задържани в ареста на РУ-Пазарджик. Процесуалните действия са проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура. Работата по документиране на престъпната дейност продължава.