Две деца и баба им пострадаха при катастрофа на АМ Тракия
Две деца и баба им пострадаха при катастрофа на АМ Тракия / Дарик архив

Две деца и възрастна жена пострадаха при пътен инцидент. Катастрофата е станала на АМ “Тракия” в посока Бургас около 14.00 часа в четвъртък. Пристигналите на място пътни полицаи установили, че товарен автомобил “Ман”, управляван от 47-годишен мъж от Тополовград, ударил лек автомобил “Рено”, който преминавал в аварийната лента. Пострадали са две деца на 8 месеца и 4 години и 66-годишна жена, пътували в лекия автомобил. След преглед в болница са освободени. Алкохолната проба на двамата шофьори е отрицателна. Произшествието е отработено по административен ред.

Пешеходка е без сериозни наранявания след пътен инцидент вчера в Пловдив. Около 11.40 часа на бул. “Шести септември” лек автомобил “Поло”, управляван от 73-годишен водач блъснал пресичащата на пешеходна пътека 71-годишна местна жителка. Пострадалата е прегледана в болница. Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдивчанка пострада снощи в автобус в Пловдив. Сигналът е получен около 17 часа. Пристигналият на място полицейски екип установил, че на бул. “Васил Априлов” при внезапно спиране на рейса от градския транспорт, пътуваща в него пътничка – 61-годишна пловдивчанка, пада. Жената е откарана в болница и оставена за лечение. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна.

Междувременно четирима нарушители на пътя са засечени при осъществен контрол по безопасност на движението вчера в Пловдив и областта. Към 15.40 часа служители на Четвърто РУ реагирали на сигнал за катастрофа с материални щети на бул. “Христо Ботев”, предизвикана от джип “Шевролет”. При тестване на 55-годишният шофьор с алкодрегер се оказало, че той е седнал зад волана с 2.34 промила алкохол. Полицейски патрул в Асеновград пък установил, че 37-годишен местен жител управлява лек автомобил “Пежо” в града с 1.42 промила, а в село Тополово бил засечен водач на 25г. с лек автомобил “Опел”, който шофирал след употреба на наркотични вещества. Към 21.30 часа пътни полицаи от Първомай спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 40-годишен шофьор. Мъжът бил изпробван с дрегер за алкохол и апаратът отчел 1.70 промила. Четиримата нарушители са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства.