• Размер на шрифта:

„Дни на Кариерата“: За 11-та поредна година възпитаниците на ТУ получиха шанс за работа по специалността

28 ноември 2016 10:00

„Дни на Кариерата“: За 11-та поредна година възпитаниците на ТУ получиха шанс за работа по специалността

Инициативата „Дни на Кариерата", която току що завърши в София и Пловдив доказа за пореден път, че все повече талантливи и предприемчиви студенти в България са мотивирани и подготвени да започнат кариера в избраното от тях поприще. Събитието е пример и затова, че все по-голям брой фирми отварят вратите си за младите хора и им дават възможност да работят по специалността.

В рамките на два дни - 25-ти и 26-ти октомври 2016 година, в Техническия университет в София се събраха стотици студенти, заинтересовани да се запознаят с предложенията за кариера в компаниите и да представят себе си, като потенциални кандидати. Над 90 фирми от страната участваха в изложението с представителни щандове и презентации.
БТЛ Индъстрийз, участник - ветеран в Кариерния форум, за поредна година даде шанс на млади и неопитни студенти, които демонстрират хъс и желание за работа. През последните три години около 10 студенти станаха част от екипа на БТЛ, благодарение на „Дни на Кариерата" и без съмнение тази година също ще даде успешен старт на много млади кадри.

Студентите имаха възможност да разгледат не само брошури и рекламни материали, но и част от продуктите на компанията. Представители на фирмата с ентусиазъм разговаряха с младите хора и отговаряха на въпросите им. Интересът на студентите за кариера в областта на високотехнологичното медицинско оборудване се оказа огромен. Служителите на БТЛ запознаха младите хора с перспективите за кариера в различни направление във фирмата, като разработка на нови продукти (включително софтуер, хардуер, механика и тест и др.), маркетинг, администрация, логистика и много други.

В Пловдив инициативата „Ден на Кариерата" се проведе на 27-ми октомври във Филиала на ТУ. С всяка година броят на студентите, посещаващи изложението и на участващите фирми се увеличава. Част от компаниите избраха да представят възможностите за кариера за младите хора с презентации.

Всяка фирма разполагаше с щанд в изложбената част, където заинтересуваните студенти имаха възможност да разговарят директно със служители на участващите фирми и да кандидатстват за позиции по специалността. Ето защо стотици студенти носеха със себе си изрядни автобиографии и мотивационни писма.

„Дни на Кариерата" се превръща в традиция за успешен старт на много млади хора, които искат да се развиват и усъвършенстват в избраната професия. Нарастващият интерес към изложението и позитивните резултати са основание да вярваме, че следващата есен още повече компании ще присъединят към екипите си мотивирани студенти, с голям потенциал.Етикети: РR

Руснак звъни на приятеля си в Новосибирск: - Как сте? - Ами добре сме. - Студено ли е при вас? - Е, нали знаеш, студено… Виж още