Уникално ефективен „Черно море“ пак спъна „Левски за Купата
Уникално ефективен „Черно море“ пак спъна „Левски за Купата / sportal.bg

„Черно море“ отново спъна „Левски“ две години и 5 месеца след спечелването на Купата на България. „Моряците“ показаха уникална ефективност в осминафиналния мач от турнира, след като  с 4 удара вкараха 3 гола в мрежата на Йоргачевич за крайното 3-2 след продължения. Това бе първа загуба на „сините“ на „Герена“ този сезон. В първенството „Левски“, който е лидер бе инкасирал само 4 гола до момента, като в този мач за купата срещу „Черно море“ допусна цели 3.

Варненци вкараха ранен гол, след като още в 3-ата минута Уго Секо се откъсна по десния фланг срещу излезлия да го посрещне Димитър Пиргов, пусна успореден пас на голлинията и нахлуващият на скорост Александър Цветков, който имаше време дори да се огледа преди да нанесе головия удар в мрежата на Йоргачевич. Първия си удар по посока вратата на Коварж „сините“ си нанесоха чак в 14-ата минута чрез Бурабия, но той не бе точен. В 29-ата минута домакините стигнаха до удар в лявата греда чрез Адениджи, който получи пас от Нар отдясно. Само 2 минути по-късно „Черно море“ нанесе втория си удар към вратата на „Левски“, като и той бе точен, с което успеваемостта на „моряците“ през първото полувреме бе 100 - процентова. Бакари получи пас на десния фланг, напредна, елиминира съпротивата на Сандберг шутира технично към десния ъгъл на вратата на Йоргачевич, топката се удари в страничната греда и се оплете в мрежата за 0-2. В 37-ата минута Бабатунде Адениджи проби през центъра покрай Николов , но от чиста позиция стреля в аут.

В 46-ата минута Георги Иванов извърши първата си смяна в мача. Той вкара в игра Марек Кузма за сметка на голмайстора Бакари.

Адениджи стреля по посока вратата на Коварж след пас на Бурабия, но отново в аут. В 59-ата минута Нар посрещна една отбита топка пред наказателното поле на съперника, но и той стреля в аут. В 61-ата минута „сините“ стигнаха до първия си точен удар чрез Аниете от границата на наказателното поле, но топката бе избита в корнер от страна на стража на гостите. При втория точен минута по-късно „Левски“ намали на 1-2. Бурабия стреля от дистанция, топката рикошира в Краев, попадна в Адениджи и той от около 11 метра я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Коварж. В 70-ата минута Елин Топузаков извади десния бек Александров, като пусна в игра Хеан Деса и домакините заиграха с трима в отбрана в лицето на Сандберг, Пиргов и Минев. Шест минути по-късно „моряците“ стреляха чрез Цветков извън наказателното поле по посока вратата на Йоргачевич, но в аут. След разбъркване пред вратата на „Черно море“ Минев стреля опасно, но Коварж изби в корнер. След изпълнението му Пиргов би леко към долния десен ъгъл, Венков не успя да изчисти топката на втора греда  и резултатът бе изравнен 2-2. След комбинация между Бурабия и Адениджи, последният остана непокрит в наказателното поле, но Коварж парира удара му. В 84-ата минута Аниете изведе Краев сам срещу Коварж, но той реагира блестящо и изби в корнер. В добавеното време от 3 минути не се стигна до нищо интересно и пред двете врати, което вкара мача в продължения.

В 98-ата минута Аниете намери Деса вляво, той напредна, но Коврж го посрещна и предотврати опасността пред вратата си. Само 2 минути по-късно Аниете отново намери Деса, но той стреля в аут.

В ответната атака „Черно море“ вкара третия си гол при четвъртия удар по посока вратата на Йоргачевич. Голмайстор отново бе Цветков, който бе намерен с дълга топка от Кузма през центъра, овладя, напредна и прехвърли вратаря на „сините“ за 2-3. Така и завърши първото продължение.

В 113-ата минута Краев напредна опасно вдясно, стреля по диагонала, но Коварж пак изби. Минута преди края Сандберг стреля от наказателното поле, но в аут.

„Черно море“ елиминира „Левски“ и е на четвъртфинал за Купата на България.

 

„Левски“ (4-1-4-1): Йоргачевич, Александров (70 Деса), Сандберг, Пиргов, Минев, Костадинов (96 де Нойер), Нар, Прохазка (56 Краев), Бурабия, Аниете, Адениджи

 

„Черно море“ (4-2-3-1): Коварж, Сукуп, Станчев, Николов, Венков, Паланков, Цветков, Секо (109Траянов), Илиев, Коконов (91 Георгиев), Бакари (46 Кузма)