Подробности за катастрофата на пътя Монтана-Видин
Подробности за катастрофата на пътя Монтана-Видин / Дарик Враца - архив

ОД на МВР Монтана изнесе информация за станалата вчера следобед катастрофа край село Горна Вереница, път Е 79, при която лек автомобил се удари в два ТИР-а.

Лекият автомобил „Ауди А 3“ е управляван от Н.Д./20 г./ от гр. Монтана. Преди влизане в с. Горна Вереница по време на десен завой вследствие на движение с несъобразена скорост с пътните условия водачът губи контрол над управлявания автомобил, навлиза в лявата насрещна пътна лента и се блъска последователно във влекач "МАН" с прикачено полуремарке "Кьогел", управляван от Я.К./52 г./ от Словакия и влекач "Волво" с прикачено полуремарке "Шмиц", управляван от Дж.Р./30 г./ от Словакия.

Вследствие от реализираното птп са причинени телесни повреди на пътниците в лекия автомобил – И.М./26 г./ от с. Смоляновци и М.Р./21 г./ от гр. Монтана. Двамата са откарани и настанени в МБАЛ Монтана, като И.М. е със счупена ключица и комоцио, без опасност за живота, а М.Р. е с черепно-мозъчна травма и счупени ребра, с опасност за живота. И тримата водачи, участници в птп-то, са изпробвани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. "б" във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК. Степента на нанесените телесни повреди са в процес на установяване. Работата по случая продължава РУ Монтана.

Разлятата на пътното платно нафта – 300 литра, е била обработена и пътят е почистен от екипи на сектор „Спасително-оперативни дейности” и РСПБЗН Монтана.

 

Заради катастрофата от двете страни бяха образувани задръствания.