Започват проверки за лепенето на предизборните плакати
Започват проверки за лепенето на предизборните плакати / Община Враца

Община Враца започва проверки, във връзка с издадена заповед на кмета Калин Каменов, за нарушения при поставянето на предизборни плакати, извън регламентираните за това места. Според разпореждането, по време на агитационната кампания - от 7 октомври до 24.00 ч. на 4 ноември 2016 г, за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на Р България на 6 ноември, участниците в кампанията могат да поставят агитационни материали - плакати, афиши, обръщения и др., на специални информационни табла разположени в Община Враца.

Разполагането на транспаранти, билбордове и шатри на територията на Община Враца трябва да става след разрешение от кмета, на база подадено заявление. Забранява се унищожаването на агитационни материали, поставени по установения ред, до края на кампания.

Кметът Калин Каменов, със своя заповед, определи шест места във Враца, където да се поставят агитационните материали. Те са - срещу читалище „Развитие“, площад „Македония“, до градинката срещу базар „Централ“, площадът пред жп гарата, пред административната сграда в жк „Дъбника“ и до трафопоста в жк „Младост“. Определени са също и таблата за поставяне на агитационни материали в селата от Община Враца. Те са публикувани и в сайта на администрацията.

 

Кметът също задължи със заповед партиите, коалициите и инициативните комитети в срок до 7 дни след изборния ден да премахнат поставените от тях агитационни материали. За всяко нарушение ще бъдат налагани санкции.