Симеон Сакскобургготски представя автобиография във Варна
Симеон Сакскобургготски представя автобиография във Варна / netinfo

Симеон Сакскобургготски ще представи своята автобиография във Варна. Книгата „Симеон II. Една необикновена съдба” разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но едновременно с това и голяма доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

„Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима”, заявява Сакскобургготски.

Автобиографичната книга ще бъде представена в присъствието на Симеон Сакскобургготски от историка Людмил Станчев от 18:00 часа в Градска художествена галерия.