Момичето, обвинило кмета на Стрелча в изнасилване, било пияно същата вечер
Момичето, обвинило кмета на Стрелча в изнасилване, било пияно същата вечер / DarikNews.bg, архив

На втория ден от делото срещу Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, думата имат вещите лица. Тезата на защитата продължава да бъде невинност заради доброволен характер на сексуалния акт, но експертизата за наличие на алкохол в кръвта на момичето след инцидента е показала 1,73 промила.

Според адвоката на семейството Иван Грошев за едно 16-годишно момиче, което иначе не употребява алкохол, количеството е било достатъчно, за да го приведе в безпомощно състояние. Това се потвърждава и от психиатричната експертиза, според която в един момент момичето е било буквално невменяемо.

Поискаха 6 години затвор за бившия кмет на Стрелча

Има данни и за насилствено проникване, което вече опровергава тезата за доброволност. Семейството на момичето отказа очна ставка с подсъдимия, пострадалата даде показания вчера под силен стрес, посочва БГНЕС.

Защитата на Евстатиев: Не е имало сексуално насилие, било е доброволно

Делото се гледа в Районен съд Пловдив по разпределение от ВКС заради отвод на съдии и прокурори в Пазарджик и Стрелча, така че в Пловдив има възможност да премине и всички възможни инстанции до окончателна присъда от Апелативен съд без право на обжалване.

Делото в Районен съд-Пловдив се гледа при закрити врата. Процесът се гледа в Пловдив, тъй като всички съдии в Панагюрище и Пазарджик се познават с обвиняемия. Призовани са 16 свидетели и 10 вещи лица.

Евстатиев призна, че е правил секс с ученичка, било доброволно

Вчера в съдебната зала за първи път за разпит се яви потърпевшата, придружавана от майка си и баща си. Защитата на момичето и семейството му поиска Иван Евстатиев да лежи 6 години в затвора.

Бившият градоначалник е обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче от Стрелча след привеждането му в безпомощно състояние. Тийнейджърката е дъщеря на негова служителка.