Запознайте се с най-сръчния бежанец - Самим от Афганистан. Той държи най-добрия фризьорски салон в Украйна. Самим е само на 20 години.

Началото е трудно.

Самим е бежанец от Афганистан и се мести заедно със семейството си в Украйна, заради войната в родината му. Там той осъществява своята мечта - да има свое фризьорско студио. Сега той е най-добрият.

"Реших да сатна фризьор, защото никога не харесвах подстрижките на другите. Харесваше ми да се подстригвам сам. После подстригвах баща ми и брат ми", разказва той.

Как живее едно сирийско семейство в Детройт?

Самим започва от нулата, разполага само празна стая и стол в началото. След година вече има повече пари и инвестира в салона.

"Родителите ми са решили да напуснат Афганистан заради войната. Страхували са се за живота ни. Имахме много хубава къща. Животът ни беше нормален, нито много лош, нито много добър.

Не остана почти нищо немско, всичко е вече арабско

Беше ми много трудно в началото. Работих през деня, а през нощта ходех на вечерно училище. Тогава разтоварвах камиони и никак не вярвах в себе си. Приятелката ми вярваше, че мога да постигна много. Тя ме окуражи да следвам мечтите си", споделя младият мъж.

Когато отваря салона си, Самим е на 18 години, но лъже, че е на 23 години. "Питаха ме дали имам диплома. Отговарях: Нямам, но мога дави нарисувам, ако е толкова важно", казва той.

Светът да се готви за по-голямо културно, етническо и религиозно разнообразие

Според него ключът към този бизнес е да говориш с клиентите си и да ги подстрижеш така, както би им отивало.

Ще посетите ли Украйна? Елате да си направите прическа.