Нов паркинг откриха в „Южен“, през 2017-та започва реконструкцията на бул. „Христо Ботев“
Нов паркинг откриха в „Южен“, през 2017-та започва реконструкцията на бул. „Христо Ботев“ / снимки: Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Паркинг за 50 автомобила откриха официално в „Южен“. След отслужен водосвет лентата прерязоха градоначалникът Иван Тотев и кметът на района Борислав Инчев. Площта на съоръжението, което се намира зад църквата „Света Троица“ до Събота пазара, е близо 1,4 дка.

Инвестицията на районната администрация е на стойност 130 000 лева. Изградени са над 150 квадратни метра тротоари, монтирани са и 10 осветителни стълба.

Нов паркинг откриха в Южен през 2017та започва реконструкцията на бул Христо Ботев
netinfo
„С новото съоръжение паркоместата в „Южен“ вече са над 150. През следващите месеци ще продължим с изграждането на още паркинги“, заяви Инчев.

„Това беше една от зоните, за която сме коментирали неедноктратно, че трябва да се облагороди. Преди години емблемата на района беше “коли в прахоляци“. Радвам се, че кварталът придоби нов облик“, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

През следващата година започва реконструкцията на бул. Христо Ботев“, каза още той. Проектът за северното платно на пътното платно е на стойност 3 милиона лева. За финансиране Община Пловдив ще кандидатства от държавата.