Близо 3 милиона лева влага община Попово в обновяването на 9 сгради
Близо 3 милиона лева влага община Попово в обновяването на 9 сгради / Борислав Курдов, архив

Община Попово започна изпълнението на проект „Подобряване на енергийната ефективност на обществените сгради", в който ще бъдат вложени общо 2 781 594, 47 лева. Ще бъдат санирани девет обществени сгради - историческият музея в града, сградата на читалището, на полицията, на прокуратурата, две сгради на ОСновно училище „Св. Климент Охридски", на общинската администрация и на стола към нея, както и сградата на бившето помощно училище.

За целта община Попово ще получи 1 929 822,30 лева като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж", а администрацията като бенефициент по проекта ще вложи 851 772,17лв. собствени средства, съобщи заместник-кметът Милена Божанова.
Срокът за изпълнение на дейностите е 22 месеца.
На първи етап по проект „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони" Община Попово кандидатства и за 8 жилищни сгради, като се очаква до края на октомври да бъде подписан договора и за тях. При кандидатстване на втори етап по програмата са одобрени за саниране още 3 обществени и 11 жилищни сгради, чиито договори ще бъдат подписани през следващия месец.