Пияните шофьори ги хващат, трезвите - не внимават и правят катастрофи!
Пияните шофьори ги хващат, трезвите - не внимават и правят катастрофи! / Дарик архив

Бързи производства са образувани срещу трима пияни шофьори. През изминалото денонощие полицейските служители от Първо РУ в Пловдив са задържали двама мъже, седнали зад волана след употреба на алкохол. Около 22.20 часа снощи, на ул. Георги Икономов” лек автомобил “Форд” бил спрян за проверка. Алкохолната проба на 38-годишния шофьор от Пловдив показала 2.65 промила. Един час след полунощ пък, на ул. “Димитър Талев” 20-годишен пловдивчанин бил засечен да управлява лек автомобил “Хюндай” с 1.90 промила. По същото време в с. Богданица 57-годишен почерпен мъж от селото карал лек автомобил “Фолксваген” с 1,2 промила. Тримата нарушители са задържани за срок до 24 часа. Работата по случаите продължават разследващи полицаи от Пловдив и Асеновград.

Жена пострада при катастрофа в Пловдив. По първоначална информация, около 15.30 часа в петъчния следобед на ул. “Ген. Радко Димитриев” лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 45-годишен водач, предприел ляв завой, блъснал движещият се от ляво лек автомобил “БМВ”, след което се ударил в крайпътно дърво. В болница за лечение е настанена 66-годишна жена, пътувала във фолксвагена. Двамата шофьори са тествани с дрегер, резултатите са отрицателни.

Мъж пострада при пътен инцидент. Около 18.22 часа в петък, постъпил сигнал за произшествие на път II-86. На място било установено, че мъж от село Поповица, който управлявал “Фолксваген”, отнел предимство, излизайки от крайпътен паркинг, и се обърнал на платното за движение. Пострадал е водачът на автомобила, движел се по пътя с предимство, след оказана медицинска помощ е освободен. При инцидента са нанесени материални щети на четири автомобила, паркирани в близост. Спрямо виновния водач са предприети административни мерки.