Черно море записа първи успех в Стара Загора след 10 години (ВИДЕО)
Черно море записа първи успех в Стара Загора след 10 години (ВИДЕО) / източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

Черно море победи Берое с 1:0 в двубой от 9-ия кръг на Първа лига. Иван Коконов се разписа на стадион "Берое" в 7-ата минута и донесе 3-те точки за "моряците". Червен картон получи Иво Иванов от Берое в 51-ата минута.

Още в петата минута Венци Василев трябваше да напусне терена, след като получи травма. Две минути по-късно Коконов се справи отлично с една топка подадена му от дясно и матира Макенджиев.

Домакините отговори с удар на Манга, но неточен. Коконов, Секо и Пламен Николов се пробваха с удари към вратата на Макенджиев, но той беше на мястото си.

В края на първата част Берое опита да натисне съперника си, но Георги Божилов не успя да намери целта. Едно от най-дискутираните събития в мача беше положението в 21-ата минута, когато Секо падна в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа.

През втората част и пред погледа на новия национален селекционер Петър Хубчев двата тима не успяха да отбележат нови попадения и Черно море успя да спечели първата си победа в Стара Загора от десет години насам.

В 51-ата минута Иво Иванов от Берое получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав, той си изработи два жълти картона в рамките на 90 секунди.

В края на двубоя феновете на домакините скандираха "Оставка" по адрес на наставника на домакините Александър Димитров.

След успеха Черно море е на 5-о място с 14 точки, а Берое е 6-ти с 13.