БСП Добрич излезе с декларация в подкрепа на Ирина Бокова
БСП Добрич излезе с декларация в подкрепа на Ирина Бокова / Дарик Добрич

Областният съвет на БСП Добрич гласува декларация в подкрепа на Ирина Бокова като кандидат за генерален секретар на ООН. Тя бе предложена на събрание на социалистите от техния лидер Мая Димитрова и подкрепена с аплодисменти.

В текста се казва: „Българското общество отново е разделено, разбунено, предадено. Нашите управляващи, слуги на чужди интереси, трябва да знаят, че те наистина са на бунището на историята. Утре никой няма да си спомня кой е бил премиер, но всички ще помним, че България е пропиляла всичките си шансове за години напред българин да заеме международен пост. И това е заслуга на ГЕРБ и Борисов.
Ирина Бокова остава, ще я помним, дори да загуби в тази борба, ние трябва да я подкрепим. Нека всички, които сме за каузата - Ирина Бокова, генерален секретар на ООН - да застанем до нея днес, защото вчера беше рано, а утре ще бъде късно. Днес да демонстрираме единство. Днес всички, които мислим за родината си, да покажем, че България не е ГЕРБ и Борисов, България е на всички, които не мислят като тях. Днес всички, които носят Отечеството в сърцето си, да покажем, че сме народ с достойнство, въпреки предателствата."

БСП Добрич излезе с декларация в подкрепа на Ирина Бокова
netinfo