Екология и икономически растеж са приоритетните теми за ДБГ в областта
Екология и икономически растеж са приоритетните теми за ДБГ в областта / DarikNews.bg

Екология и висок икономическия растеж на региона са двете приоритетни теми за местното ръководство на Движение България на гражданите. Това са и важните въпроси, които са поставени и обсъдени на срещи между областния координатор на партията Калоян Петров и общинските партийни структури.

С тях е създаден план за работа, който се базира на няколко приоритетни оси - екология, образование, спорт, икономически растеж, туризъм. Сформирани са и работни групи, които обособяват важните за всяка община въпроси и предлагат решения за тях, обясни Петров.

Според него, голямата тема на община Стара Загора, е зелената тема, която засяга парковете „Бедечка", „М.М.Кусев", „Бранителите на Стара Загора. „Ние предлагаме да се проучат възможности те да придобият статут на биосферен резерват, което би позволило да станат защитени територии. Смятаме, че трябва да продължи паспортизацията на различните дървесни видове и спешно да се преразгледа Наредбата за компесаторно озеленяване в града, тъй като над 60% от градската растителност е за обновяване", посочи областният координатор на ДБГ.

Да се намалят паралелките в общообразователните училища за сметка на тези в професионалните гимназии и да се създаде Технически колеж, който да обединява професионалните гимназии по електротехника и механотехника, е другото предложение на ДБГ. Кадрите, които ще се обучават в него биха обслужвали нуждите на бизнеса в областта, мотивира се областният координатор Калоян Петров.

17 са старозагорските делегати, които ще присъстват на предстоящия Национален конгрес на ДБГ. Форумът ще се проведе на 1 октомври.