Клинтън срещу Тръмп: Кой е победител в първия телевизионен дебат?
89959
Клинтън срещу Тръмп: Кой е победител в първия телевизионен дебат?
  • Клинтън срещу Тръмп: Кой е победител в първия телевизионен дебат?

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп приключиха първия кандидат-президентски диспут помежду си, като казаха, че ще приемат резултата от изборите в САЩ, независимо от това кой от тях ще победи, предаде АП.

Клинтън и Тръмп влизат в първи телевизионен дебат: какви са залозите

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Хилари Клинтън е победила в първите телевизионни дебати с кандидата на републиканците Доналд Тръмп, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на разпространените от Си Ен Ен резултати от допитване, направено веднага след приключването на дебатите. 62% от анкетираните са посочили Клинтън за победител, а 27% - Тръмп.

Представяйки резултатите от допитването, водещият на Си Ен Ен каза, че 41% от целевата аудитория на анкетата са били привърженици на Демократическата партия, а 26% - на Републиканската.

Клинтън се обърна направо към зрителите и заяви: "Не става дума за нас, а за вас". Тръмп първоначално избегна въпроса, като каза, че ще направи намиращата се според него в "сериозни затруднения" Америка "отново велика", и добави: "Ще мога да го направя. Не вярвам, че Хилари Клинтън ще може".

Клинтън и Тръмп са с почти с изравнени позиции, сочат проучвания

Републиканският кандидат обаче завърши отговора си, като каза, че ако неговата съперничка от Демократическата партия спечели президентските избори, той "напълно ще я подкрепи".

Доналд Тръмп обвини Хилари Клинтън, че подкрепя вредни търговски споразумения, предаде ДПА. Той разкритикува Клинтън за Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Канада и Мексико, подписано от нейния съпруг - бившия президент на САЩ Бил Клинтън, и каза, че Транс-тихоокеанското партньорство (ТТП) ще бъде "почти също толкова лошо".

Клинтън срещу Тръмп Кой е победител в първия телевизионен дебат (ВИДЕО)
netinfo

"Надявах се, че това ще бъде добра сделка..., но стигнах до извода, че не беше", заяви Хилари Клинтън за ТТП, което тя подкрепи като държавен секретар, но сега казва, че е против него. Тя заяви, че ще преценява търговските споразумения въз основа на това дали създават работни места.

Клинтън и Тръмп - на война с медицинските картони

Тръмп изтъкна като свой основен приоритет предоговарянето на търговските споразумения. "Трябва да предоговорим търговските си сделки и да спрем да позволяваме на тези страни да крадат нашите компании и нашите работни места", каза той.

Тръмп заяви, че съгласно неговия план данъците ще бъдат сериозно намалени, което според него ще съдейства за "създаване на работни места, каквото не сме виждали от времето на Роналд Рейгън".

Клинтън срещу Тръмп Кой е победител в първия телевизионен дебат (ВИДЕО)
netinfo

По време на диспута с Клинтън в университета "Хофстра" в щата Ню Йорк той прояви известния си рязък стил, като заяви в отговор на неин коментар: "Типичен политик: само приказки, а никакви действия".

Журналистът и водещ на "Дарик кафе" Михаил Дюзев проследи внимателно дебата между кандидатите за президент на САЩ - Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп.

Под впечатленията на този диспут той прави анализ и го споделя със слушателите на Дарик. Слушайте в аудиофайла

Източник: БТА