Под звездите: български фолклор и американски рок  в „Нощта на изкуствата“
Под звездите: български фолклор и американски рок в „Нощта на изкуствата“ / организатори

За втора поредна година в Стара Загора се провежда „Музика на открито". Инициативата е в рамките на „Нощта на изкуствата" и включва два концерта под звездите в центъра на града.

Мястото - пред клуб Drums на главната улица, датата - 30-ти септември, петък. В 8 вечерта на сцената излиза дуета Нели Андреева и Николай Пеев/фолклор и класика/, а час и половина по-късно, от 21:30 публиката посреща "Tribute to Sheryl Crow" - проект посветен на творчеството на американската рок певица. Входът и за двата концерта е свободен.

Дуото Нели Андреева - Николай Пеев съществува от 2014г.Тяхната музика е изцяло авторска, съчетаваща в себе си класическата музика, български фолклор и елементи от джаза, а композициите се отличават с изключителна мелодичност. Дуетът издава албум „Единствена" в който освен глас и китара, има и песни с поп звучене.

Нели Андреева е певица, която се отличава от всичко познато. Солист е на хора на НФА"Филип Кутев". Тя е автор и изпълнител на световноизвестната песен „Малка мома".

Николай Пеев е композитор и класически китарист със силно изразен собствен стил. Пише в различни музикални стилове - класическа музика, поп, фолклор, хорова ортодоксална музика и др.

„Tribute to Sheryl Crow" е колаборация посветена на творчеството на американската рок дива. Идеята за проекта идва от младата пловдивска певица Едит Унджиян. За целта тя събира още 5-ма музиканти: Николай Крагеоргиев - китара, Дилян Обретенов - китара, Иван Гърбачев - клавишни, Александър Леков - бас и Начо Господинов - барабани. Премиерата на "Tribute to Sheryl Crow" бе през пролетта в Пловдив, а сега за първи път групата ще свири в Стара Загора.

„Музика на открито" се реализира по идея на сдружение „Повече" и със съдействието на клуб Drums