Наближава крайният срок за участие в конкурса „Стоян Михайловски“
Наближава крайният срок за участие в конкурса „Стоян Михайловски“ / DarikNews, архив

До 3 октомври ще се приемат творбите за участие в ученическия конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ - Русе 2016, припомнят от общината. Съгласно статута на конкурса, те трябва да бъдат изпратени на адреса на Общинския детски център за култура и изкуство (7005 гр. Русе, кв. „Здравец“, ул. „Околчица“ № 9) или на: obdcki@abv.bg

Конкурсът, който носи името на автора, живял и написал химна „Върви, народе възродени“, е вписан в културния календар на Община Русе и в Националния календар на Министерството на културата. Той ще се проведе в два раздела: литературно творчество (поезия и проза) и журналистика.

Темата за литературно творчество е „Свободата-този скъпоценен дар“, а за журналистика - „Дон Кихот или Хамлет? Или и двамата са излишни“.

В раздел „Журналистика“ има два подраздела: индивидуален – журналистическо есе,репортаж, интервю, коментар, фейлетон или друг публицистичен жанр (възрастовите групи са същите както в раздел „Литературно творчество“) и колективен – репортаж, интервю, фоторепортаж, коментар, анализ и други.

След оценка на компетентно жури от изявени литератори и журналисти ще бъдат обявени класираните автори и колективи, които ще  бъдат поканени на тържествена церемония в град Русе на 29.10. в навечерието на 1-ви ноември – Ден на народните будители.