Ген Румен Радев:Обществото ни има нужда от решителна промяна
Ген Румен Радев:Обществото ни има нужда от решителна промяна / bsp-pleven

"Днес, българското общество, повече от всякога има нужда от решителна промяна. Тя трябва да се случи на тези избори за президент на Републиката. Единствената алтернатива на управляващите сме ние - двойката Румен Радев и Илияна Йотова." Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в Конферентната зала на хотел "Ростов" в Плевен, където се срещна с членове и симпатизанти на левицата и граждани.

В Плевен ген. Радев бе посрещнат от народния представител Васил Антонов, който е и председател на Областния предизборен щаб на БСП, от Диана Ботева - областен председател и Свилен Атанасов - председател на общинския партиен съвет.

Пред плевенчани генералът бе категоричен, че не може да се примири с това, че България е най-бедната страна в Европа, в която хората живеят мизерно и е загубена социалната им идентичност. "Искаме да знаем истината за това, кой ни доведе до тук. Няма да се страхувам да питам". Той подчерта, че заедно с Илияна Йотова ще работят за различна президентска институция, която да се бори за добро партньорство с други държави, ще настоява за защита на границите ни и борба с трафикантите. "Нужна е промяна в политиката по отношение на бежанците. Трябва тяхното присъствие тук да се ограничи до минимум, а центровете да бъдат изведени извън градовете".

На срещата присъстваха и много представители на "Авиационната гилдия" в Плевен, които с огромно вълнение пожелаха успех на кандидат-президентската ни двойка на предстоящите избори. Те споделиха своята убеденост, познавайки ген. Радев лично, че той е достойният, принципен и авторитетен кандидат за президент, който ще изведе българския народ и държава в правилната посока.