Съветниците в Кюстендил гласуват за омбудсман и промени в Бюджет 2016
Съветниците в Кюстендил гласуват за омбудсман и промени в Бюджет 2016 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Общински съвет- Кюстендил ще гласува на сесия днес кандидатурите за обществен посредник, промени в Бюджет 2016, както и отчета за изпълнението му към 30 юни. Съветниците ще разгледат и серия от инвестиционни намерения, част от тях за наемане на стотици декари земеделски земи за 10 г., при начална цена от 24 лв. на дка, а друга част са за купуване на общински имоти, с цел изграждане на хладилна база за плодове или складове.
Кандидатите за омбудсман на Кюстендил са двама- Васил Иванов и Любомир Иванов, като за да бъде избран някои от тях трябва да получи 2/3 от гласовете на съветниците.

Приходната и разходната част на Бюджет 2016 се намаляват с около 3, 5 млн. лв., сума заложена като постъпления от приватизация, която няма да се осъществи. Тези средства бяха предвидени основно за довършването на Центъра за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

Докладна предлага и промяна ПУП- План за застрояване на двата имота в Хисарлъка, на бившето Оздравително училище, с оглед инвестиционен интерес към имотите.
ОС ще гласува докладни свързани с обхвата на "Синя зона", към която се добавя паркинга на ул. "Райна Цанева" и с максималната цена за километър пробег на таксиметровите автомобили, която не се променя, спрямо досегашната.
Подготвят се проекти за подобряване на енергийната ефективност на сградите на община Кюстендил и ОД МВР.