Митьо Очите влязъл в болница в Турция
Митьо Очите влязъл в болница в Турция / Sofia Photo Agency, архив

Митьо Очите е бил настанен по спешност в истанбулска болница късно вечерта в неделя.

Информацията съобщиха хора от най-близкото му обкръжение. Те твърдят, че състоянието му се влошило два дни по-рано, допълва „Монитор".

Изписаха Митьо Очите от болницата

Получил няколко сърдечни кризи, заради които два пъти викали линейка в поморийския балнеохотел, където Митьо Очите бе настанен след изписването от "Софиямед".

В неделя той отново получил сърдечен пристъп и се изплашил за здравето си, затова пожелал да постъпи в болница, но категорично отказал повече да се лекува в България.

По негово настояване, близките му уредили да бъде приет в известна частна клиника в Истанбул.

Пиян мъж опита да нападне Митьо Очите в болницата

Желязков е пътувал с брониран джип, шофиран от доверен човек, а с него са тръгнали и двама от гардовете му.

Главният лекар в хотела, където е бил Желязков - д-р Стефан Шишков, заяви, че за последно го е видял в неделя. Тогава той направил и последните рехабилитационни процедури.

"Нямам информация дали е напуснал страната. Знам, че периодично ходи на контролни прегледи, но къде и кога - не зная", заяви д-р Шишков. Той смята, че слуховете за рязко влошаване на здравословното му състояние са преувеличени.

Една от версиите е, че слуховете за сърдечни кризи се пускат умишлено, с цел да осигурят безпрепятственото заминаване на Митьо Очите зад граница.