Цветанов: Жена за кандидат-президент на ГЕРБ? Отнасям се с респект към дамите
Цветанов: Жена за кандидат-президент на ГЕРБ? Отнасям се с респект към дамите / снимка: ПП ГЕРБ

ГЕРБ има ясен кандидат за президент. Той ще бъде разпознаваем, достатъчно познат на обществеността и на международните ни партньори. Това заяви Цветан Цветанов в Благоевград, където пристигна, за да стегне партийните редици за предстоящата изборна надпревара.

Той обаче отклони въпросите за имената на кандидатпрезидентската двойка на партията, които ще бъдат обявени след 22 септември.

Кандидатът на ГЕРБ за президент бил ясен, обявяват го до 2 октомври

„Нашата цел е правителството и местната власт да работят спокойно. Ако бяхме издигнали кандидатурата си преди три месеца, парламентът нямаше да може да свърши това, което направихме досега. Местната власт нямаше да работи с този ентусиазъм и с тази добра координация с изпълнителната власт, защото в една кампания не всички партии работят в интерес за развитието на регионите", обясни председателят на Парламентарната група на ГЕРБ.

Ето кой няма да е кандидат за президент на ГЕРБ

Той призова за уважение към всеки един кандидат на предстоящия президентски вот, защото обществото се нуждае от смислен политически дебат и хората нямат нужда от клевети и противопоставяне. По думите му бъдещият държавен глава трябва да бъде главнокомандващ българската армия и в същото време медиатор, който да успокоява вътрешното политическо напрежение.

На въпрос жена или мъж ще бъде кандидатът на ГЕРБ, Цветанов отговори с реторичен въпрос „Смятате ли, че канцлерът Ангела Меркел се справя зле?".

За Йорданка Фандъкова не стои на дневен ред темата с президентските избори

„От всичко, което казах дотук, аз смятам, че жена по приляга да бъде кандидат за президент. Виждате, че всички мъже лидери на европейските държави се срещат с нея и има равнопоставеност. Отнасям се с уважение и респект към българските дами, още повече че вкъщи съм малцинство и винаги се съобразявам с мнозинството", допълни в шеговит тон той.

Цветанов направи прогноза, че ГЕРБ ще спечели президентските избори още на първи тур с убедителен резултат, а ако все пак има балотаж, то разликата ще бъде голяма в полза на ГЕРБ.