Шофьорът, който предизвика катастрофата на бул. Априлов е бил дрогиран, в колата са открити наркотици
Шофьорът, който предизвика катастрофата на бул. Априлов е бил дрогиран, в колата са открити наркотици / Таня Димова, фейсбук група Нарушителите в Габрово!

Шофьорът, който предизвика катастрофа вчера късно следобед на бул. Априлов в Габрово, е бил дрогиран. В колата му са открити наркотици. Това съобщиха днес от полицията.

Около 16:15 ч. вчера, на бул. Априлов, Габрово, възникнало ПТП между л.а. „Мерцедес", управляван от 36-годишен мъж от ямболското село Болярово, и л.а. „Ауди", управляван от 27-годишен мъж от Габрово. Инцидентът възникнал, след като водачът на л.а. „Мерцедес" не спрял на подаден от полицейски служител знак за спиране със стоп-палка.

Екипът на Пътна полиция работел по контрол на пътното движение на ул. Македония, в близост до отклонението за бензиностанция „OMV", когато забелязал движещия по същата улица към кръстовището с бул. Априлов л.а. „Мерцедес" . Тъй като автомобилът не бил с включени светлини, пътните полицаи подали знак към водача да спре.

Мъжът първоначално намалил скоростта, но веднага след това ускорил автомобила, като преминал през зоната на бензиностанцията. При опит да се включи в движението по бул. Априлов в посока Шиваров мост, изгубил контрол, „Мерцедес"-ът навлязъл в насрещната лента и ударил странично л.а. „Ауди".

При инцидента пострадали водачът на л.а. „Ауди" /с фрактура на лявата ключица, настанен за лечение в МБАЛ-Габрово/ и пътувалата в л.а. „Мерцедес" 21-годишна жена от Ямбол /транспортирана до габровската болница и след оказана медицинска помощ е освободена/.

Водачите на двата автомобила са изпробвани за алкохол - техническото средство отчело нулеви резултати. При проверката за употреба на наркотични вещества, техническото средство „DRUG CHECK" отчело на водача на л.а. „Мерцедес" положителен резултат за амфетамин. Установено било и че мъжът е неправоспособен /лишен от право да управлява МПС/.

На местопроизшествието е извършен оглед, като в купето на „Мерцедес"-а е открит прозрачен полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Наркотикът е иззет. 36-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.