Откриха множество откраднати предмети в дома на крадец
Откриха множество откраднати предмети в дома на крадец / Дарик Враца архив

Вчера, с постановление на Районна прокуратура-Белоградчик за срок до 72 часа е задържан А.С./38г./ - криминално проявен и многократно осъждан, жител на града. В хода на предприето разследване по досъдебно производство за кражба на парична сума от наследствен имот на столичанка в Белоградчик служителите на реда извършили редица мероприятия и процесуално следствени действия под надзора на наблюдаващ прокурор.

При претърсването в дома на 38-годишния мъж били намерени и иззети различни по вид и марка електрически инструменти с неизяснен произход и съмнения, че са обект на други престъпни посегателства. При последвал оглед на около 100 метра от имота били открити и иззети още множество вещи и плик с 20 грама зелена листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. В хода на разследването е установено, че извършител на кражбата от имота на столичанката е А.С.

Мъжът е  привелечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 от НК и приведен в следствения арест. Работата на разследващите по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на Районна прокуратура-Белоградчик.