Изчезналите близначки тръгнали на екскурзия, но претърпели катастрофа
Изчезналите близначки тръгнали на екскурзия, но претърпели катастрофа / screenshot/vbox7

Близначките Габриела и Аделина Бандрови, които бяха в неизвестност от събота, вече са си у дома. 18-годишните момичета претърпели лек инцидент с кола по време на екскурзия, заради което отсъствали от дома, съобщиха родителите им пред "24 часа".

Момичетата тръгнали с приятели към Пловдив в събота следобед. По пътя обаче автомобилът им се развалил, изтощени били и батериите на джиесемите им. Компанията имала малко пари и се наложило няколко дни да преживява с наличното, обясни майката на близначките Мария. Тя е доволна, че децата са се върнали в добро здраве.

Две сестри изчезнаха в центъра на София, родителите им ги търсят трети ден

Те обаче били изморени и изгладнели. Мария уточни, че не се сърди на хората, с които дъщерите са тръгнали на екскурзия. След съобщенията в медиите, че близначките са изчезнали, момичетата се обадили на родителите си. Едната се прибрала в понеделник вечерта, а другата - във вторник следобед.

Бащата Бойко Бандров се въздържа от коментар. Каза само, че е шокиран от случилото се, но се радва, че всичко е завършило добре. Паралелно с разследването на полицията бащата провеждаше собствено. Той е бивш служител на службите за сигурност и офицер от запаса.

Заради развалената кола Габриела е пропуснала обучение за работа. Тя щяла да става сервитьорка в известна пицария. Отишла да си търси работа часове преди изчезването и от заведението веднага я одобрили. Звъннала да се похвали на майка си, но оставали само 4% батерия и бързо затворила. Сестра й също намерила работа в заведение минути преди да изчезне.

Изчезналите сестри сами се обадиха на родителите си

Момичетата са отличнички в столичното училище за оптика "Ломоносов". Имали изрядно поведение и никога преди не са създавали проблеми на родителите си.

"Закъсняха само веднъж на 18-ия си рожден ден, когато им бяхме казали да се приберат в 1 часа, а те се върнаха в 3", каза Бандров. Според майката заради няколкото дни, прекарани с оскъдни запаси от храна и вода, двете близначки ще минат изследвания в болница.