Семейство в ареста след екшъна в Криводол
Семейство в ареста след екшъна в Криводол / Дарик Враца архив

Общинският съветник от Реформаторския блок в Криводол Христо Доков и съпругата му Миглена са задържани в полицейския арест за 24 часа след разигралия се в края на работния ден вчера екшън в общинската администрация в Криводол.

Всичко започнало с връчването на заповед за уволнение на балдъзата на Доков Албена Иванова, която до този момент била заместник кмет в Общината. Основанията на кмета били, че дамата не работила добре и заради нея на Общината били съставени актове за хиляди левове. След получаването на документа бившата вече заместник кметица се обадила да се оплаче на сестра си. Семейството веднага пристигнало пред Общината. Христо Доков влязъл в кабинета на кмета, където разгорещено му отправил закани и заплахи. По-късно в екшъна се включила и съпругата Миглена, която започнала саморазправа с другата заместник кметица Дияна Милетива. Тя я нападнала с обидни думи и закани, след което й нанесла удар с твърд предмет по лявата ръка. Милетиева извикала полицията, която пристигнала на мястото.

„Ако компетентните органи не си свършат работата, задължително ще съдя Христо Доков" - каза само за „Дарик" кметът Петър Данчев. Той отказа да коментира случая до приключването на следствието.