Изкърпиха над 2000 квадратни метра асфалт в Куклен
Изкърпиха над 2000 квадратни метра асфалт в Куклен / община Куклен

Ударно бяха ремонтирани пътища и тротоари на територията на Община Куклен, съобщи кметът Мария Белчева.

Първият етап от ремонта обхвана главния булевард „Александър Стамболийски” в града, както и няколко от неговите пресечки. Там се извърши фрезоване на съществуващия асфалт и запълване на дупките според дебелината им.

„Около 2000 квадратни метра асфалтова настилка е възстановена в Куклен”, съобщи още кметът Мария Белчева.

Тази седмица приключи и дейността по кърпеж на дупките по основно натоварените улици на града.

Извърши се проектиране за смяна на асфалтовата настилка на улиците „Хан Аспарух” и „Елин Пелин”.

„Надяваме се до края на лятото улиците да имат нов асфалт. Големият проблем при тези улици е, че развалят настилката и на главните булеварди. Улица Елин Пелин разваля настилката на улица Александър Стамболийски, тъй като по нея почти няма асфалт. При проливните дъждове голяма маса камъни се изсипа върху главния път и създаде сериозни затруднения за движението, като разруши и другата улица”, разказа още кметът на Куклен Мария Белчева.

Идентичен е и случаят с улица „Хан Аспарух”, която разрушава улица "Оборище". Там се получават големи коловози, които затрудняват предвиждането.

Проектирането за ремонт се е извършило със средства от КЦМ. Канализацията на тези улици е изграждана по стопански начин, не е възстановена пътната настилка и с течение на годините останалата настилка се е изронила.

В момента продължават ремонтните дейности на общинския път Добралък-Яврово.