Водни приключения радват децата от община Горна Оряховица през лятото
Водни приключения радват децата от община Горна Оряховица през лятото / снимка: Пресцентър- ГЕРБ

Истински фурор сред подрастващите и техните семейства предизвикват организираните от МГЕРБ – Горна Оряховица детски празници под надслов „Водни приключения“. Те се провеждат под патронажа на народния представител инж. Клавдия Ганчева.

Водни празници вече се състояха в Драганово и Първомайци, като във всяко от двете населени места се събраха по над 60 деца, придружавани от родители, баби и дядовци.

За малчуганите бяха подготвени забавни игри и много награди – топки, федербали, водни пръскала и други. Децата имаха възможност да участват в забавни индивидуални и отборни игри, като стратегическата „Плени знамето“, или изискващата прецизност „Напълни кофата“, в която отборите трябваше да пренасят водата от един съд в друг единствено посредством гъба.   Кулминация на водните забавления се оказаха битките с пръскала и водни „гранати“, при които малчуганите показаха завидни умения.

Песни, танци и много усмивки от страна на участниците неизменно придружават водните празници. Децата искрено се забавляват, а за всяко от тях има подарък.

Депутатът инж. Клавдия Ганчева присъства на детската веселба в Първомайци, заедно със зам.-градоначалника на Г. Оряховица Йорданка Кушева, общинския съветник Добрин Дериджиян и местния кмет Ясен Янков. В село Драганово празника уважи кметът Нели Грошкова, а гост бе съветникът от групата на ГЕРБ Димитър Николов.

 

Младежи ГЕРБ – Горна Оряховица обещават водните приключения за децата в общината да продължат. На 30 юли празникът ще е в Поликраище, а през август ще се забавляват малчуганите от Долна Оряховица и село Правда.