Вече има поражения по първите пребоядисани спирки в Плевен
Вече има поражения по първите пребоядисани спирки в Плевен / obshtina.pleven

Шест спирки на градския транспорт в жк"Дружба" вече са пребоядисани, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност Иваница Бояджиева. Спирките са освежени в жълт цвят. До края другата седмица ще бъдат боядисани всичките 15 спирки в комплекса.

На работната среща с екипа си кметът Георг Спартански разказа за намерението спирките на градския транспорт в Плевен заедно с прилежащите търговски обекти да бъдат дадени на концесия. Той посочи, че такава практика съществува в други градове на страната като Русе и Бургас.

Отдаването на концесия на спирките ще е решение на проблема с тяхната поддръжка и в същото време ще носи приходи на общината, а не само разходи заради честите вандалски прояви.Концесионерът ще плаща не само таксата за концесията, но и процент от печалбата, реализирана от търговския обект на спирката. Задължение на концесионера ще бъде и поддръжката в добър естетичен и хигиенен вид на площта около спирката, категоричен беше Спартански.

Часове след пребоядисването на първите шест спирки проверка на служители от Центъра за градска мобилност установи, че вече има поражения - на една от тях е сложен вестник на прясната боя. Част от хартията е останала залепена след махането му....