Много ранени и един загинал в тежка катастрофа до Поморие
Много ранени и един загинал в тежка катастрофа до Поморие / pixabay

Един е загинал, а шестима са ранени в две тежки катастрофи до Поморие, съобщават от полицията в Бургас.
Първата е станала преди отбивката за гробищния парк на Поморие. по неустановени до момента причини възниква пътен инцидент между тежкотоварен автомобил  „Тойота Хайес”, с бургаска регистрация, превозващ отиващи на работа петима мъже и една жена, и „Мерцедес ML”, със старозагорска регистрация.

От челния сблъсък на място загинал водачът на Тойотата, който към момента все още е с неустановена самоличност, а са ранени превозваните в микробуса пътници. Трима от тях са пострадали тежко и са настанени в МБАЛ – Бургас. 41-годишен пътник е в отделение „Хирургия” с фрактури на бедрото, подбедрицата и травма на корема, вторият мъж – на 28 години получил травма и счупване на ребрата, а третия – 19 годишен младеж е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия” с диагноза „комоцио и травма на коляно”. Останалите двама мъже, както и 40 годишната жена са получили по-леки наранявания поради което след преглед в МБАЛ – Бургас вероятно ще бъдат освободени за домашно лечение. И шестимата пострадали са контактни, в стабилно състояние и без опасност за живота. Причините за тежкия пътен инцидент, както и самоличността на загиналия водач са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Поморие.

Малко по-рано по пътя Бургас – Слънчев бряг, в близост до т.нар. „Две кули”, разположени на територията на Поморие, самостоятелно катастрофира Рент а кар-лек автомобил „Рено Сценик”, с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен руски турист. Констатирано е, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,36 промила, установено с дрегер. Руснакът е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление – Поморие е образувано бързо полицейско производство.