Концерт и изложба на доброволци
Концерт и изложба на доброволци / Организатори

Доброволците в снимки и музика - това мото са избрали осем чуждестранни младежи от екипа на Центъра за европейски инициативи, за да представят резултатите от своите доброволчески проекти в Стара Загора тази вечер от 21.00 часа в клуб „Дръмс".

Фото-изложба и концерт са двете прояви, организирани от младите доброволци. Изложбата включва най-запомнящите се моменти от последните 6 години, когато в Центъра за европейски инициативи през различни периоди са работили общо 26 доброволци от 12 държави.

Концертът, който младежите подготвят, ще включва популярни мелодии, аранжирани за китара, флейта и укулеле, а изпълнители ще бъдат самите доброволци. Идеята да свирят заедно се родила спонтанно, но с много страст и любов към музиката.

Изложбата и концертът тази вечер са част от националните чествания на 20-тата годишнина от началото на Европейската доброволческа служба. Програмата дава възможност на младежи от 17 до 30-годишна възраст да работят като доброволци в чужбина като заплаща разходите им за квартира, храна и чуждоезиково обучение.

Доброволците на Центъра за европейски инициативи работят с деца и младежи на територията на общините Стара Загора, Мъглиж и Раднево. През учебната година младите хора организират извънкласни работилници по изкуства и спорт, а през ваканциите работят в занималните на ЦЕИ, както и в детския отдел на библиотека „Родина".